Jag är klassiskt skolad sångerska och har en Master of Arts från Conservatorio Luigi Cherubini i Florens, Italien. Efter min examenskonsert, där jag tillsammans med pianisten Fabrizio Corona framförde bl.a. Carlo Menottis Canti della lontananza, gick jag ut med omdömet 110/110 med beröm. Därefter har jag byggt på med teaterträning och musikdramatisk interpretation för regissör Elisabet Ljungar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Malmö Musikhögskola.

Jag har under åren haft otaliga sångpedagoger, men hittade rätt först när jag började gå för Bengt Nordfors 2015 som sedan dess har varit min enda lärare. Under Bengts varsamma och kunniga vägledning skolade jag om mig till chiaroscuro-tekniken, och tillsammans driver vi nu Stockholm Opera Center där vi undervisar, producerar konserter samt bedriver forskning om rösten. Jag pendlar mellan Stockholm och Vadstena, och undervisar i båda städerna med omnejd.

Min repertoar är den klassiska och därinom allt från kammarmusik och intima musikaliska salonger till större format som opera och orkesteroratorier samt allt från barock till nyskrivet.

Konserter jag har medverkat i inkluderar Lars Erik Larssons Förklädd Gud, Hilding Rosenbergs Den heliga natten, Saint-Saëns Juloratorium, Mozarts RequiemKröningsmässa och Exultate Jubilate, Mendelssohns Lobgesang, Bachs Jauchzet Gott in allen Landen, Torsten Nilssons Jesaias kallelse, Traettas och Pergolesis Stabat Mater, Brahms Ein Deutsches Requiem, Faurés Requiem samt mängder av kammarmusik- och romansaftnar (t.ex. Shuberts Der Hirt auf dem Felsen och Spohrs Sex tyska sånger för sopran, piano och klarinett). Jag samarbetar med flöjtisten Emelie Gemzell och tillsammans har vi konserterat med musik av bl.a. Roussell och Ibert. Orkestrar jag samarbetat med är bland andra Bergslagens kammarsymfoniker, Kungliga Hovkapellet och Drottningholms barockensemble. 2011 valdes jag till Östergötlands kulturstipendiat.

Jag sjunger gärna nyskriven musik av svenska tonsättare och har bl.a. sjungit Olle Lindbergs Festmusik med texter av Luther för orkester, kör och sopransolist, Agneta Skölds Requiem och Micaela Hoppes Kärlekssånger samt Paradiso ur hennes och Lars Audun Hadlands Dantesvit för stråkorkester och sopran (ej ännu uruppförd). Just nu studerar jag in en samling romanser som den nyligen bortgångne pianisten och kompositören László Horváth (Ladislaus Horatius) skrev för min röst – med planerat uruppförande 2020.

Anlita mig för konserter såväl som privata tillfällen (dop, begravningar, bröllop, fester, invigningar osv.) i hela landet! För min verksamhet som sångpedagog och språkcoach se här.